Herfst 2013


Herfst, de mooiste tijd van het jaar en een tijd om er vaak op uit te gaan, te gaan genieten van de mooie warme herfstkleuren en van de paddenstoelen. Lekker het bos in,  camera met alle toeters en bellen mee en vooral oude kleren aan want paddenstoelen groeien nu eenmaal niet op ooghoogte en dat wil dan zeggen, dat ik meestal op de grond zit of plat op mijn buik lig wanneer ik paddenstoelen op de gevoelige plaat vastleg.

De Bakelse bossen, zo’n beetje het bos aan mijn voordeur was jarenlang een prima plek om mooie paddenstoelen te zien. Echter, de laatste jaren is aan alles te merken dat het bos en dus ook de bodem droger wordt. Het zal wel komen omdat het bos een waterwingebied is.¬†Een andere favoriete plek is het bos rondom het Buntven en de Bikkels, beide gelegen tussen Helmond en Deurne. Maar ook in het bos rondom de toren in de Mortel, de Grotelse Heide, is gedurende de herfstmaanden genoeg moois te zien.

Tijdens de herfst van 2013 was het weer soms behoorlijk van slag. Dan was het te warm dan weer te droog en af en toe kwam er zoveel hemelwater in korte tijd naar beneden dat alles op de grond zo ongeveer onder water kwam te staan. Niet de ideale omstandigheden voor de mooiste paddenstoelen maar ondanks het rare weer was er toch genoeg moois te zien.

De foto’s heb ik maar in een slideshow gezet

 

Bericht delen op

3 gedachten over “Herfst 2013

  1. Dit was weer even genieten van je mooie slidechow Dorien , wat fotografeer je toch mooi:)

  2. Prachtige foto’s Dorine!! En zoveel verschillende soorten gespot.
    Ik heb erg genoten van de slideshow!!

  3. Schitterend Dorine. Vooral de gedetailleerde exemplaren vind ik prachtig.
    Ik houd ook erg van de herfstkleuren.

Reacties zijn gesloten.